ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЈЕДИНИЦЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ДЕЈСТВА

08. новембар 2013.

08.11.2013

 

Припадници јединице Војске Србије за електронска дејства, као и 224. Центра за електронска дејства пригодним свечаностима обележили су свој дан-11. новембар.

На централној свечаности у касарни ”Радован Медић” у Земуну, присуствовали су председник општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић, бригадни генерал Славољуб Јанићићевић, испред Управе Генералштаба, комаданти других бригада и центара Војске Србије.

Домаћин свечаности комадант Јединице пуковник Бранислав Љушић, упознао је присутне са резултатима припадника Јединице и свечаност је била прилика да се најбољим оперативцима уруче награде и признања.

Председник општине Земун Дејан Матић истакао је важност постојања ове Јединице, која се од 1946. Развија и данас је важан сегмент система одбране наше отаџбине. Честитајући  Дан јединице пожелео је официрима много

успеха у раду,  најсавременију опрему и најобученије људе.

Дан рода, јединице за електронска дејства обележава се у знак сећања на 11. новембар 1946. године када је формирана прва радио-извиђачка чета Југословенске армије. Користећи сопствена и искуства страних војски, током година су убрзано развијане радио-извиђачке јединице да би 1956. у армијским областима биле формирани радио-извиђачки батаљони, а наредне године и радио-извиђачки центар Генералштаба.

NASLOVNA JEDINICA

FOTO 1 JEDINICA_0

FOTO 2 JEDINICA

FOTO 3 JEDINICA