ОБЕЛЕЖЕН ДАН СПЕЦИЈАЛНЕ АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ

18. децембар 2020.

Специјална антитерористичка јединица у саставу Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије свечано је обележила дан када је основана пре 42 године – 18. децембар.

Церемонији у бази САЈ-а, у Батајници, присуствовали су министар унутрашњих послова Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић, као и многобројни гости. У име Градске општине Земун присутни су били помоћник председника Милан Милисављевић и саветник председника Игор Вукчевић.

На свечаности су уручена признања припадницима јединице за дугогодишњи предани рад у служби, као и онима који су се истакли спортским резултатима током ове године и положен је ловоров венац, симбол победе, на спомен-плочу припадницима САЈ-а, који су погинули у одбрани државе.

 

Специјална антитерористичка јединица (САЈ) је савремена, високопрофесионална јединица полиције, уско специјализована и опремљена најсавременијом специјалистичком опремом, намењена за извршавање високоризичних задатака безбедности и заштите Републике Србије и њених грађана.

 

Искуство стицано деценијама и програм обуке сачињен по узору на светске антитерористичке јединице, створили су изузетно обучену, веома покретну и савремено опремљену оперативну јединицу, оспособљену и спремну да реши најтеже ситуације.