ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

23. април 2014.

23.04.2014

 

Војска Србије прославила је Дан Војске као сећање на 23. април 1815. године, када је подигнут Други српски устанак, прекретница у оснивању модерне српске државе и војске.

Дан Војске Србије свечано је обележен низом војничких свечаности, пријемом у Дому Гарде на Топчидеру, полагањем венаца на спомен-обележја и низом културно-уметничких и спортских догађаја у свим гарнизонима.

У касарни ”Радован Медић” припадници 224. Центра за електронска дејства уприличили су  прославу поводом обележавања овог празника. Након свечаног строја, пуковник Раде Филиповић поздравио је представнике удружења бораца и бројне госте, а том приликом додељене су плакете и захвалнице за израду бисте Радована Медића.

Испред општине Земун обележавању Дана Војске у касарни ”Радован Медић” присуствовао је Милосав Стаменов, члан Већа општине.

У Команди Ваздухопловства и ПВО одржана је пригодна свечаност, уз полагање венаца, и обраћање команданта ВиПВО -генерал мајора Ранка Живака. У част припадника војске уприличен је уметнички програм, а свечаности је испред општине Земун присуствовао Стево Таталовић, саветник председника општине.

naslovna-vojska

foto-1-vojska

foto-2-vojska