ОБЕЛЕЖЕН ДАН АРТИЉЕРИЈСКО-РАКЕТНИХ ЈЕДИНИЦА

29. септембар 2022.

У Команди Ваздухопловства и противваздухопловне одбране свечано је обележен Дан артиљеријско-ракетних јединица за ПВО дејства на којој су додељена признања заслужним припадницима војске. Том приликом у пензију је свечано испраћен заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Жељко Билић.

Значајном догађају, који са великим историјским поносoм обележавају припадници овог Рода, присуствовали су испред општине Земун чланови Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и Зоран Борјан.

Бројним званицама обратио се командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и истакао да су припадници ПВО кроз историју увек били на висини задатка и оправдали своје постојање небројено пута.

”Дан Рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства обележавамо поносни на светлу прошлост и сигурну бољу будућност. У наредном периоду, поред опремања савременим средствима и системима, одржавања постојећих средстава и подизања нивоа обучености, наш основни задатак и даље остаје контрола и заштита ваздушног простора Србије”, рекао је генерал-потпуковник Душко Жарковић.