ОБЕЛЕЖЕНО 95 ГОДИНА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ФАКУЛТЕТА

28. март 2014.

28.03.2014

 

Под покровитељством председника републике Томислава Николића обележен је Дан Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, поводом навршавања 95 година постојања и рада ове високообразовне научне установе.

У свечаној сали одржана је академија и уприличен пригодан програм уз присуство бројних научних радника, професора, студената и других званица. У уметничком прогараму је учествовао хор ”Viva Vox’’, ученици музичке школе ”Коста Манојловић”, глумац Александар Дуњић и писац Добрица Ерић. Том приликом уручено је десет диплома најбољим студентима овог факултета.

Испред општине Земун обележавању Дана Пољопривредног факултета присуствовао је Милосав Стаменов, члан Већа општине Земун.

Факултет је основан на првој седници Универзитетског савета, одржаној 28. марта 1919. године, када је ректор саопштио акт Министарства просвете, у којем је изражена жеља да се на Београдском универзитету отвори и започне са радом Пољопривредни факултет са два одсека: пољопривредним и шумарским. Припрема за почетак рада и отварање Пољопривредног факултета трајала је до јесени наредне године, а настава је почела 5. децембра 1920. године.

naslovna_29

Foto-1

Foto-2