ОБЕЛЕЖЕНО 77 ГОДИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ОПШТИНЕ ЗЕМУН

21. новембар 2023.

Удружење пензионера општине Земун 21. новембра прославило је 77 година свог постојања у великој сали Градске општине Земун. Свечаности су присуствовали представници Градске општине Земун, надлежних министарстава и сродних удружења.

 

Госте је у име домаћина поздравио  председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

 

”Седамдесет седам година рада Удружења је за поштовање, као што су за поштовање и ваше године. Хвала вам за све оно што сте урадили, све оно кроз шта сте прошли, мислећи на будуће генерације и на оно што сте својим прегалаштвом оставили као залог у изградњи Земуна, Београда и Србије. Позитивне економске мере које је држава донела сада ће утицати и на ваш стандард. Трудимо се да вам увек будемо на услузи и да обезбедимо што боље услове за функционисање свих удружења пензионера у нашој општини. Посвећени смо заједничком циљу да креирамо различите програме и активности који су у складу са вашим потребама. Једна смо од ретких општина која је отворила шалтере у сарадњи са ПИО фондом како бисмо вам приближили све услуге које вам омогућују различите попусте. Још једном искрено хвала и увек ћемо бити део ваших свечаности и свих програма које спроводите, а сведоци смо да је ваше Удружење изузетно активно и да окупља велики број чланова”, рекао је председник Скупштине Мирослав Гајић.

 

Председница Удружења пензионера општине Земун Биљана Кордић је представила културне и едукативне програме у складу са недавно усвојеном стратегијом Владе Србије под називом ”Активно здраво старење”, попут, путовања, иновативних програма рекреације и чувеног ”Земунског књижевног изазова”, музикотерапије, школе плеса, курса пачворка и неговања традиционалних ручних радова.

 

У програму су учествовали професорка Надежда Петровић Ћорић са освртом на историју Удружења, Милутин Милошевић, који нас је подсетио на стваралаштво великог књижевника и Земунца Давида Албахарија, певачка група ”Земунски филиграни” и плесна група Удружења пензионера општине Земун.