ОБЕЛЕЖЕНО 15 ГОДИНА ОД НАТО AГРЕСИЈЕ

25. март 2014.

25.03.2014

 

Поводом обележавања 15 година од почетка НАТО агресије на СР Југославију,  у свечаној сали Дома ваздухопловства Команде ВиПВО у Земуну, обележен је Дан сећања на настрадале и уприличен пригодан програм. Генерал-пуковник у пензији Спасоје Смиљанић, тадашњи командант РВиПВО, поделио је са колегама и гостима сећање на прве дане агресије и велику солидарност и храброст која је владала међу припадницима војске и цивилима.

Венце на спомен обележје погинулим припадницима РВиПВО, испред Команде ВиПВО, положили су представници Војске Србије, чланови породица, удружења ваздухопловаца, борачка удружења и делегација општине Земун.

Након тога, у касарни ”Радован Медић” у насељу 13. мај, Милосав Стаменов, члан Већа општине Земун, присуствовао је обележавању Дана сећања на настрадале у НАТО агресији и откривању спомен обележја – бисте заставника Радована Медића, прве војне жртве страдале 24. марта 1999. године.

Поред представника општине Земун откривању спомен обележја присуствовала је породица заставника Медића, представници Војске Србије, делегација 224. Центра за електронска дејства, делегација САЈ-а и бројне званице.

naslovna-polaganje-venaca

foto-1-polaganje-venaca_0

foto-2-polaganje-venaca_0