НОВОГОДИШЊА МАНИФЕСТАЦИЈА „ТРПЕЗА ПУНА ЗДРАВЉА“

25. новембар 2013.

У организацији Канцеларије за развој и Канцеларије за локални економски развој 24. и 25. децембра 2013. године приређена је манифестација „Трпеза пуна здравља“.  Учесници манифестације били су ученици ОШ „Лазар Саватић“ и ОШ „Светозар Милетић“ . У Галерији „Стара капетанија“ организована је ликовна радионица. Малишани су у свим бојама пренели на папир своје импресије украшених јелки и богате новогодишње трпезе.

Другог дана манифестације, у скупштинској сали Градске општине Земун нутрициониста из Дома здравља Земун Гордана Рајновић и стручњак  из Удружења за едукацију „Волим природу“ Сања Лончаревић одржале су  предавање о правилној исхрани, разумевању својстава хране и важности одржавања хигијене. У име домаћина присутне је поздравила начелница Одељења за друштвене делатности и привреду Дафина Башановић.

У време новогодишњих и божићних празника када се сервира укусна храна и добро пиће многи су склони да неконтролисано једу и пију. Захваљујући предавању о здравој храни, малишани су сазнали како да стекну здраве навике, посебно када је у питању здрава исхрана. Предавачи су истакли да је код деце све присутнија склоност ка „брзој храни“, што доприноси  гојазности. Зато малишани треба да пазе шта и колико једу за новогодишње празнике.

После презентације у општинском фоајеу отворена је изложба најуспешнијих дечијих новогодишњих радова са ликовне радионице.

 

IZLOZBA1

 

LIKOVNA-RADIONICA1

 

LIKOVNA-RADIONICA

 

PREDAVANJE

 

PREDAVANJE1

 

PREDAVANJE2