НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТИ У ДОМУ ЗДРАВЉА ЗЕМУН

15. децембар 2023.

На иницијативу Градске општине Земун, нови дијагностички уређаји на бази ултразвука намењени за гинеколошке прегледе, као и за прегледе абдомена, штитасте жлезде, дојке и другу дијагностику знатно ће растеретити листе чекања и бити на услузи како онколошким пацијентима, тако и свим другим хитним случајевима у Дому здравља Земун.

 

”Здравље наших грађана је изнад свих приоритета. Набавком два нова апарата за преглед ултразвуком корисници услуга здравствене заштите добиће квалитетнију и бољу услугу, запосленима ће бити олакшан рад на новим савременим апаратима и што је најважније, очекујемо да ће у нашем Дому здравља увек бити слободног термина за ову врсту прегледа пацијената”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

Вршилац дужности директора Дома здравља Земун др Дражена Бабић каже да ће пристигли уређај лекари користити у Здравственој станици Батајница, првенствено за гинеколошке прегледе, док ће још један апарат за ултразвучни преглед бити инсталиран у Дому здравља Земун и користиће се за друге врсте прегледа. Она је навела да је ултразвук незаобилазни метод у дијагностици и да ће набавка нових апарата много значити овој установи у којој ће се у наредном периоду радити додатних 360 ултразвучних прегледа месечно.

 

Очекивано растерећење броја ултразвучних прегледа у Дому здравља Земун ће бити од фебруара наредне године.