НОВИ СЈАЈ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У ЗЕМУН ПОЉУ

16. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић и начелник Одељења за општу управу и јавне набавке Милан Крстић обишли су 16. јуна завршне радове на уређењу зелене површине која се налази у централном делу насеља Земун Поље у улици Фрање Крча.

”Као што смо и обећали нашим суграђанима, управо се приводе крају радови на уређењу зелене површине у улици Фрање Крча у Земун Пољу. Ова површина је била девастирана. Захваљујући новој законској регулативи и новом општинском Статуту који је сада усаглашен са градским Статутом добили смо одрешене руке да уредимо све оне запуштене површине у Земуну које су до јуче биле и ничије и свачије. Са поносом сада могу да кажем да ће Земун Поље добити прелепу зелену површину, а поред тога, наши суграђани су већ у прилици да уживају у прелепим уређеним зеленим површинама са пратећим мобилијаром, клупама, столовима са надстрешницама у облику печурки, љуљашкама, клацкалицама и мултифункционалним справама за игру у улицама Филипа Вишњића, Карловачкој, Светозара Папића, Јована Стојисављевића, 22. октобра на Карађорђевом тргу и Карађорђевој улици. Општина ће и надаље вредно радити на оплемењивању амбијенталних целина у свим земунским насељима”, каже председник Матић, који је нагласио да ће у наредном периоду бити уређене још три површине у Батајници, као и унутарблоковска површина Првомајској улици.

За вредне раднике, који дају све од себе да Земун Поље буде лепше за још једну зелену површину, председник Матић је донео освежавајуће напитке.

Градска општина Земун је за уређење парковских површина које прелазе пет хиљада квадрата са преко 60 сертификованих мобилијара постављених у складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта, клупама и соларним светиљкама уложила више од 50 милиона динара. Такође, уређене су три унутарблоковске површине са 20 парковских мобилијара, бехатон плочама и поправком атмосферске канализације у износу од 48 милиона динара, а код Карађорђевог трга бр. 9 је постављена и прва клупа за пуњење електронских уређаја у Земуну.