НОВИ ПРОЈЕКАТ ”ВЕБ-ЛАБ ЗА МЛАДЕ”

28. мај 2021.

Пројекат Канцеларије за младе Градске општине Земун ”Веб-Лаб за младе” са којим је аплицирано на конкурсу Министарства омладине и спорта је изабран и обезбеђена су средства за његову реализацију.

Тим поводом у Палати Србија, заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак потписао је Уговор о реализацији пројекта, вредан више од милион и сто хиљада динара.

Пројекат се односи на подршку предузетништва код младих, који су незапослени, да кроз обуку, стицање нових вештина и знања буду конкурентнији на тржишту рада и оспособљени да крену у сопствени бизнис.  Учествујући у овом пројекту млади ће проћи сертификовану обуку за веб дизајн, као и обуку за за започињање посла, маркетинг и продају. У оквиру треће групе активности организоваће се сусрети младих између успешних младих предузетника, учесника на пројекту и осталих заинтересованих младих који размишљају да отпочну свој посао. Циљ је стварање услова за потенцијално умрежавање корисника пројекта са представницима привредног сектора. 

Партнер на пројекту је Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд и ово је шести пројекат КзМ који је подржало Министарство омладине и спорта.