НОВИ ПАРК И ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У НАСЕЉУ ПЛАВИ ХОРИЗОНТ

31. март 2022.

Челници министарства животне средине, локалне самоуправе и јавног живота 30. марта посетили су насеље Плави хоризонт и разговарали са грађанима о унапређењу садржаја у једном од наjмлађих београдских насеља.

Том приликом, Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине и Марко Kешељ, прослављени спортиста у друштву домаћина Гаврила Ковачевића председника Градске општине Земун и општинског руководства обишли су новоотворено дечије игралиште у земунском насељу Плави хоризонт.

Како је овај зелени кутак, првенствено намењен деци, уз аниматоре малишани су учили како да се односе према животној средини и колико је важно чувати и неговати природу.

Будући да дела најбоље говоре, министарка Вујовић и кошаркаш Кешељ су посадили дрво магнолије, украсно шибље и својим примером показали како се одговорно односи према средини у којој живимо.

Тренутно се у земунским насељима, на различитим локацијама ради на реконструкцији и изградњи дечијих игралишта и паркова, као и на озелењавању међублоковских површина у склопу локалног еколошког акционог плана.