НОВИ ВЛАСНИК ЗЕМУН ПАРКА НАЈАВЉУЈЕ ПРОШИРЕЊЕ

20. април 2021.

Марера пропертиз купила је од израелске ”Мивна групе” малопродајни Земун парк и најавила проширење комплекса за 8000 нових квадрата и 550 паркинг места.

У време када је отваран, Земун парк је био први ритејл парк у Београду и једина гринфилд инвестиција у области непокретности у чије је уређење уложено 25 милиона евра.

Идеално позициониран прилазима са Новосадског аутопута с једне стране, Старим батајничким друмом с друге стране и мостом ”Михајло Пупин” повезан са насељима са борчанске стране Дунава – на линији свих путних праваца Земунаца, Новобеограђана, Земунпољаца, Батајничана, становника Алтине и Угриноваца, Парку гравитира велики број грађана престонице и околине.

На овом потезу живи око 270 хиљада људи, а међу њима је у околини запослено више од 12 хиљада оних који раде у близини Земун парка. Саобраћајне комуникације су оптималне за трговину и услуге. Инвестиција која је упослила више од 300 радника у 40 малопродајних објеката биће проширена новим малопродајним капацитетима, јер Марера пропертиз, која је већ власник више од 200 хиљада квадрата атрактивног пословног простора у Београду, Новом Саду и Нишу и власник је Београђанке и БИГЗ-а, између осталог, има амбициозне планове везане за Земун парк.