НОВЕМБАРСКИ ДАНИ ЕКОЛОШКОГ ФИЛМА

19. новембар 2013.

19.11.2013

 

Општина Земун приредила је програм еколошких филмова за основце. Програм садржи стручно предавање и видео презентацију, a филмови се приказују од 19. до 22. новембра.

Филмови ”Орао крсташ” и ”Птица и човек”, пружају могућност ученицима да се упознају са природним благом Србије и значајем очувања флоре и фауне.

Општина Земун у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије, организује еколошку едукацију као вид образовног покрета који негује познавање природе и упознавање локалног еко система и ставља посебан акценат на социјалну димензију еколошког проблема. Фокус еколошке едукације је на оспособљавању младих да поседују свесност, понашање, знање, вештине и мотивацију потребну за решавање еколошких проблема у свом окружењу. Неопходност упознавања младих са окружењем је и у чињеници да данас у Србији постоји 215 врста биљака и 429 врста животиња које су као природна реткост стављена под најстрожији степен заштите државе.

Предавачи Завода за заштиту природе Србије, као и аутори филмова у живој дискусији упознали су ученике са биодиверзитетом Србије.

naslovna-eko-filmovi

foto-1-eko