НОВА ОПРЕМА И МАШИНЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ И ПАКЕТИ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

06. август 2021.

Захваљујући реализацији пројеката пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности и помоћи у грађевинском материјалу које реализује Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије  и Повереништво за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица Градске општине Земун 21 корисник је потписао уговор и добио помоћ у виду опреме и машина за обављање различитих делатности и пакете грађевинског материјала.

 

Пројекат за доходовне активности вредан је два милиона динара и директно утиче да десет корисника, потписника уговора започну или унапреде послове и то у области пољопривреде, занатства и услужне делатности.

 

Такође, 11 корисника потписало је уговоре за пакете помоћи у грађевинском материјалу, како би завршили радове на својим породичним домовима у земунским насељима где су се скућили после прогона из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

 

Укупна вредност овог пројекта је 5,5 милиона динара. 

 

Потписници уговора имали су прилику да у разговору са руководством Општине и запосленима у Повереништву добију одговоре на сва питања везана за реализацију пројеката.

 

Уговоре за пластенике, машине и алате, шиваће машине, рачунарску опрему и опрему за пчеларство, као и уговоре за пакете помоћи у грађевинском материјалу суграђанима су уручили председник Савета за миграције и члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић и уредница Земунских новина и чланица Комисије за одабир корисника помоћи Соња Јочинац.

 

Градска општина Земун у континуитету реализује пројекте који пружају подршку породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције.