НОВА МЕЂУБЛОКОВСКА ПОВРШИНА У ТРШЋАНСКОЈ

07. јун 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор ЈКП ”Зеленило-Београд” Слободан Станојевић обишли су радове на изградњи два дечја игралишта и кутка за одмор на међублоковској површини у Тршћанској улици у Земуну.


Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да се на захтев грађана, а на предлог Градске општине Земун ради међублоковска површина у Тршћанској улици, што је омогућено изменом Закон о главном граду и Статута града, које укључују надлежности уређења међублоковсих површина, што директно утиче на подизање квалитета живота грађана.


Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић нагласио је да се у Земуну ради на још десет локација где се реконструишу и уређују дечја игралишта, урбани џепови и спортски терени.

”Радимо на уређењу игралишта и унутраблоковских површина у Батајници, Угриновцима, Земун Пољу, Алтини, и у централном делу Земуна. Трудимо се да обезбедимо финансије на различитим нивоима, како од Града, Министарства заштите животне средине и општинског буџета, како би испунили захтеве грађана и на годишњем нивоу уредили пет до десет локација у свим деловима Земуна.

”Задржаћемо овај тренд како би грађани у својој непосредној близини имали место за одмор, а најмлађи за игру. У току је израда пројекта реконструкције парка и игралишта на углу улица др Недељка Ерцеговца и Ђорђа Пантелића, како бисмо у народној години комплетно обновили стари калваријски парк. Пратећи захтеве и иницијативе грађана настављамо са радовима и у наредној години у свим земунским насељима”, рекао је председник Ковачевић.

Грађани блока у Тршћанској добиће игралиште са мобилијерима, клацкалицама, пењалицама и љуљашкама са заштитном подлогом.

Друга целина је намењена за одмор и разоноду. Грађани околних зграда имаће прилику да се одморе и одиграју коју партију шаха на наменским сетовима.

Два дечја игралишта и простор за одмор биће завршени до 15. јула, а Град Београд је у израду ових површина уложио готово девет милиона динара.