НОВА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА И НА ЗЕМУНСКОЈ ПИЈАЦИ

06. фебруар 2023.

Почели су радови на изградњи канализационе мреже у делу Земунске пијаце. Ови радови су део великог пројекта изградње канализационе мреже у Старом језгру Земуна, чији су инвеститори Град Београд – Секретаријат за комуналне и стамбене послове и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

 

У зони пијаце дотрајала канализациона мрежа биће замењена у Улици принцезе Оливере (ул. Петра Зрињског), на Масариковом и Великом тргу да би на крају била повезана на нови колектор који се налази на Кеју ослобођења.

 

Радиће се у три фазе до краја пролећа.

 

Пројектом реконструкције канализације обухваћено је 30 улица, односно 6,6 километара мреже. До сада је постављено више од половине канализационих цеви, а сви радови у Старом језгру Земуна биће завршени током лета.

 

Градска општина Земун, упутиће иницијативу ЈКП ”Градске пијаце” да се након радова на канализацији унапреди и изглед и функционалност једне од најлепших и најпосећенијих престоничких пијаца.

 

Такође, постојећи паркинг уз пијацу, имаће бољу проходност, јер је предвиђено да улаз буде из Улице принцезе Оливере (ул. Петра Зрињског), а излазна рампа биће на Кеју ослобођења.