НИСИ САМ КАД ЈЕ СВЕТ ОНЛАЈН

08. април 2021.

У организацији Градске општине Земун, Полицијске станице Земун и ОЕБС-а, а у оквиру пројекта ”Ниси сам кад је свет онлајн”, секретар Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност Марко Јанковић, полицијска службеница и чланица Савета за безбедност Исидора Радовановић, 8. априла, посетили су Основну школу ”Петар Кочић” и том приликом малишанима поклонили заштитне маске, едукативне флајере, слаткише и сокове.

”Циљ пројекта је да се у време пандемије вируса корона, када се настава већим делом одржава онлајн,  ученици основних школа упознају какве их све опасности вребају на интернету и како да се заштите. Такође, важно је да усвоје смернице како да се понашају у саобраћају приликом одласка и повратка из школе, али и да науче како да се владају када су сами код куће.  Захвални смо партнерима из ОЕБС-а који су обезбедили заштитне маске, слаткише и сокове за ученике основних школа и на тај начин нам омогућили да полицајци који учествују у овом пројекту остваре непосреднији однос са децом”, каже Јанковић.

У складу са епидемиолошком ситуацијом Савет за безбедност Градске општине Земун ће у наредном периоду организовати предавања, семинаре, радионице на теме опасности од злоупотребе дрога, вршњачког насиља, насиља у породици и на друге теме које се односе на нарушавање јавног реда и мира.