НА КЕЈУ ПРОМОВИСАН ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

29. јун 2021.

Управа, глумци, музичари и пантомимичари предстојећег 46. Међународног фестивала монодраме и пантомиме, који ће се од 1 до 4. јула одржати у Позоришту лутака ”Пинокио” анимирали су пролазнике Кејом ослобођења 28. јуна како би у што већем броју посетили ову дуговечну, традиционалну театарску светковину.

Са Летње позорнице преко пута ресторана ”Венеција” све време промоције Фестивала чула се музика,  своје плесне тачке изводиле су балерине, док су пантомимичари и глумци анимирали пролазнике својим невероватним геговима.

Анасамбл Фестивала делио је пролазницима програме, флајере и беџеве Фестивала који 46 година окупља поклонике два позоришна жанра: монодраме и пантомиме.

Међународни фестивал монодраме и пантомиме је стална манифестација у области културе од значаја за Градску општину Земун.

Ове године у званичној конкуренцији Фестивала одиграће се седам представа и у част пантомиме ”Чекајући небо-кад ће више”. О најбољима ће одлучивати стручни жири и публика, а организатори припремају и богат пратећи програм.

Више од 500 премијера изведених откако Фестивал постоји, учешће извођача из 31 земље, десетине хиљада посетилаца који не пропуштају прворазредну смотру монодрама и пантомиме у земљи, региону и шире најбољи су гарант доброг провода у четири јулска дана.

 

Програм Фестивала