НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА 2023. ГОДИНЕ

22. мај 2023.

 

Градска општина Земун традиционално организује манифестацију ”Најлепша цветна алеја Земуна”, са циљем да допринесе већем ангажовању грађања у уређењу зелених површина Земуна и унапређењу естетике простора и квалитета животног окружења.

 

Позивају се грађани Земуна да са поносом представе своје цветне алеје, балконе, вртове, међублоковке озелењене површине и цвећњаке, уређена дворишта школа и вртића, вртове испред предузећа, летње баште угоститељских објеката и друге зелене оазе Земуна.

 

У такмичењу могу да учествују грађани, стамбене заједнице, предузећа, угоститељски објекти, школе и вртићи са територије Градске општине Земун, а избор најлепших зелених простора је у седам категорија: Најлепша зелена површина око стамбене зграде, Најлепши балкон, Најлепша зелена површина испред пословног објекта, Најлепше школско двориште, Најлеше зеленило око предшколске установе, Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и Најлепша окућница.  

 

Поред наведених, постоји и категорија Специјалних награда, за најпосвећеније љубитеље природе и њихов посебан допринос промоцији одговорног односа према зеленим површинама Земуна.

 

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно,  доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију и донесе одлуку у складу са пропозицијама.

 

Најбољи у свим категоријама биће награђени младицама дрвећа и цветним аранжманима, на свечаности која ће се одржати 23. јуна 2023. године у 12 часова у галеријском простору Канцеларији за младе Градске општине Земун, Косовска 9.

 

Током манифестације ”Најлепша цветна алеја Земуна 2023”, поред избора за награду за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће ”цветна алеја” представљати Земун на градском такмичењу ”За зеленији Београд”.

 

 Заинтересовани за учешће у такмичењу се могу пријавити до 18. јуна 2023. године, на телефоне: 011/2197985 и 062/8018892 или путем електронске поште tanja.kukobat@zemun.rs

 

Кроз манифестацију ”Најлепша цветна алеја Земуна” промовишу се и награђују навреднији вртлари Земуна, подстиче сарадња и пријатељство међу земунским љубитељима зеленила и јача еколошка свест о значају уређених зелених површина за здравље и општу добробит грађана Земуна.

 

Најбољи у свакој од категорија учествоваће у такмичењу ”За зеленији Београд”, које организује ЈКП ”Зеленило Београд”.

 

Победнике овог такмичења такође очекују ”зелене награде”.