НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА 2021.

14. мај 2021.

Градска општина Земун организује традиционалну манифестацију ”Најлепша цветна алеја Земуна 2021. године”,  са циљем да се подстакне укључивање грађана у озелењавање и унапређење естетике простора, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина, негује сарадња и пријатељство међу земунским љубитељима зеленила и промовишу и награде највреднији и најуспешнији ”вртлари Земуна”. 

 

У такмичењу учествују грађани Земуна, привредна предузећа, школске и предшколске установе, а избор најлепших зелених простора се врши у седам категорија: балкон, окућница, зелена површина око стамбене зграде, зеленило око предшколске установе, школско двориште, зелена површина испред пословног објекта и уређено зеленило угоститељског објекта, летња башта.  

        

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно  доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију и донесе одлуку у складу са пропозицијама.

 

Најбољи у свим категоријама биће награђени на свечаности 21. јуна у 14.00 часова у Канцеларији за младе  Градске општине Земун, Косовска 9, Земун.

 

У акцији ”Најлепша цветна алеја Земуна 2021”, поред избора за награду  за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће ”зелена оаза”  представљати Земун на градском такмичењу ”За зеленији Београд”.

 

Градска општина Земун позива све који желе да учествују у такмичењу да представе своје цветне балконе, вртове, паркове око зграда и унутар блокова, озелењена дворишта школа и вртића, зелене површине око пословних простора и летње баште угоститељских објеката и пријаве се од 17. маја до 17. јуна 2021. године на бројеве телефона: 011/2197985 и 069/2132010, као и путем електронске поште tanja.kukobat@zemun.rs.