НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

09. мај 2014.

09.05.2014

 

И ове године,  под покровитељством општине Земун, у организацији Црвеног крста  Земун и Службе за трансфузију крви КБЦ ”Земун”, разноврсним програмом  обележен је 11. мај –  Национални празник добровољних давалаца крви. У згради општине приређен је пријем за добровољне даваоце крви и уручене су плакете.

Уз присуство бројних грађана, бајкера, представника Криминалистичко-полицијске академије, Плесне школе ”Бајла кон миго”, спортиста, на земунском кеју деца школског и предшколског узраста исказала су умеће и креативност цртајући на тему ”Крв живот значи”, а сви хумани људи могли су да добровољно дају крв мобилној екипи Службе за транфузију КБЦ ”Земун”. Врсни кувари, имали су прилику да се окушају у спремању рибље чорбе – Котлић за хумане, а волонтери Црвеног крста су посетиоцима делили мотивациони материјал и упознали их са важношћу добровољног давалаштва.

Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац, заменик председника Дамир Ковачевић и чланови Већа Драган Матијевић и Владимир Костић, придружили су се свим суграђанима који су кроз различите начине допринели обележавању Националног празника давалаца крви. Најкреативнији ученици су награђени, а цртежи на кеју остају као порука хуманости.

naslovna-Davanje-krvi

foto1nacionalni-dan-davalaca-krvi

foto-2-nacionalni-dan-davalaca-krvi