НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ СИБИЊАНИН ЈАНКА

25. јун 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и помоћник председника Андријана Кукољ 26. јуна обишли су радове на реконструкцији Улице Сибињанин Јанка, заједно са помоћником Градоначелника Александром Марковићем и в.д. директора ”Путеви Београда” Драганом Ђорђевићем.

”У Земуну се тренутно реализује више од 15 великих пројеката који се односе на Старо језгро Земуна. Један од тих пројеката је и реконструкција Улице Сибињанин Јанка, а у плану су и реконструкције Фрушкогорске, Његошеве и Змај Јовине улице. У припреми су и радови на реконструкцији Улице Кеј ослобођења, укључујући ту и уређење зелених површина и пешачких стаза на Земунском кеју. Реконструисане ће бити и Главна, Прерадовићева, Косовска, Београдска, Петра Зрињског и Давидовићева улица. У плану је и изградња гараже испод платоа КСЦ ”Пинки”. У наредном периоду, уз уређење још неких фасада, нови материјали који се користе у уређењу центра Земуна учиниће да наша општина заблиста новим сјајем”, каже председник ГО Земун Гаврило Ковачевић, уз напомену да је један од најзначајнијих пројеката реконструкција канализационе мреже дужине 6,6 километара у тридесетак улица Старог језгра Земуна.

Улица Сибињанин Јанка се реконструише у две фазе. У првој фази  је постављена коцка од Гробљанске улице до Улице Деспота Ђурђа у дужини од 260 метара.  У другој фази, која је сада у току, дуж Улице Сибињанин Јанка радници ће постављати коцку од Улице Деспота Ђурђа до Клаоничке улице.

Рок за завршетак радова у Улици Сибињанин Јанка је 10. август, а затим следи реконструкција Клаоничке улице.