НАГРАЂЕНИ СПОРТИСТИ ГОДИНЕ

30. децембар 2022.

На пригодној свечаној церемонији одржаној 29. децембра  Омладински спортски савез Земуна по први пут је специјалним плакетама наградио најбоље спортисте 2022. године у пет категорија.

 

Награде су уручили помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић и председник ОССЗ Никола Бушић. Догађају је присуствовао и члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.

 

За најбољу спортисткињу Земуна у категорији до 14 година награђена је десетогодишња Неда Милановић, која тренира у Теквондо клубу ”Империум” и освојила је сребро на Европском првенству.

 

У старијој категорији – до 18 година, Зорана Рокавец из Атлетског клуба ”Младост” награђена је плакетом за освојено 9. место у финалу Светског првенства.

 

Тамара Грчић је постигла највреднији резултат у претходној години у категорији до 21 године. Тренира карате у КК ”Унсу” и освојила је треће место на Европском шампионату.

 

Као најуспешнији сениор у години која истиче награђена је Станислава Синовец , званично трећа кикбоксерка Европе, члан КБК ”Батајница”.

 

Најуспешнији земунски тим у 2022. години је Кошаркашки клуб ”Борац”, првак Друге лиге Србије и финалиста Купа ”Радивоје Кораћ”.

 

У кратком обраћању председник ОССЗ Никола Бушић је истакао да је у програмима ”Школски спорт”, реализованим уз помоћ Градске општине Земун, учешће узело више од хиљаду земунских ученика, а да су спортисти у земљи и иностранству на највећим и најзначајнијим такмичењима одржаним у овој години освојили 90 вредних одличја.

 

Приказан је кратак филм са свих одржаних такмичења, а програм је водио расположени Воја Недељковић.