НАГРАЂЕНИ ПОБЕДНИЦИ КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ФОТОГРАФИЈУ ЗЕМУНА

03. новембар 2022.

У склопу Празника Градске општине Земун у четвртак 3. новембра у Галерији Канцеларије за младе у Косовској 9 председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић отворио је изложбу Најлепша фотографија Земуна 2022.

На јавни позив који је расписао председник ГО Земун Гаврило Ковачевић пријавило се 64 аутора старијих од 15 година са својих 150 радова, међу којима је Комисија за избор ”Најлепше фотографије Земуна” изабрала прве три најбоље фотографије и још 20 најрепрезентативнијих за ову изложбу.

Награде – за прво место Зорану Генцелу, друго Данијели Дубић и треће Борису Башчашевићу уручио је Мирослав Гајић и том приликом истакао да је Земун са својим лепотама и чарима неодољиво инспиративан, да конкурс стиче заслужени углед и да га радује све већи одзив љубитеља фотографије.

Конкурс за најлепшу фотографију Земуна реализован је четврту годину за редом.

Тема је Земун, мотиви, људи, призори, а циљ  уочити и истаћи лепоту културно- историјских споменика и здања, природе, обичаја, улица, људи, манифестација, тренутка у Земуну, свега онога што га препоручује као добро место за живот и пожељну дестинацију за боравак и обилазак.

Изложба ће бити отворена до 20. новембра.