НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ ЗЕМУНА

08. јул 2021.

Поводом завршетка школске 2020/21. године 8. јула Градска општина Земун је уприличила доделу награда најбољим професорима и наставницима, чији су ученици у протеклом периоду постигли запажене резултате на међународним и републичким такмичењима.

 

Плакету и новчану награду добила су 82 наставника и професора, односно 56 заслужних наставника основних школа и 26 професора средњих школа који су менторским радом допринели да земунски ђаци буду међу најбољима.

 

Просветне раднике је поздравио и захвалио им се на показаној педагошкој умешности заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак.

 

”Освојене награде сведоче да сте и у отежаним условима епидемије успели да својим ученицима пренесете знање, да их водите стазом успеха. Поносни смо што је ове године 255 ђака, основаца и средњошколаца освојило награде на републичким и међународним такмичењима. Трудићемо се да што самостално као Општина, што у сарадњи са републичким и градским институцијама допринесемо да Земун и надаље баштини своју просветну традицију и буде међу првим општинама у Србији и Београду у школској инфраструктури, добрим условима за рад и развијеној мрежи онога што називамо ваншколске активности, а које директно утичу на квалитет васпитно-образовног процеса”, рекао је Дроњак.

 

Градска општина Земун је награду наставницима и професорима увела 2019, као прва Општина у Србији која на овај начин указује поштовање просветним радницима.