НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ПОЛИЦАЈАЦ И ВАТРОГАСАЦ ЗА МАЈ

16. јун 2022.

Ђорђу Аврамовићу, најбољем полицајцу и Владимиру Драганову, најбољем ватрогасцу месечне награде ”Полицајац месеца” и ”Ватрогасац месеца” за мај 2022. године уручио је 16. јуна секретар Скупштине општине Земун и председник Савета за безбедност Марко Јанковић.

Капетану полиције по чину, криминалистичком инспектору у ПС Земун – ПИ Земун, у Одсеку за сузбијање криминалитета, Ђорђу Аврамовићу награда и новчани износ додељени су зато што је својим радом и залагањем допринео расветљавању великог броја кривичних дела и унапредио безбедност грађана на територији Градске општине Земун.

Ватрогасцу спасиоцу, запосленом у ВСБ Београд од 2019. године, Владимиру Драганову, награда и припадајући новчани износ додељени су као једном од најпоузданијих оперативаца у акцијама спасавања људских живота и материјалних добара за велико залагање, пожртвованост и професионализам у обављању дужности.

Током маја учествовао је у више интервенција, међу којима 6. маја у гашењу пожара на возилу које се запалило после саобраћајне несреће у близини бензинске пумпе у Првомајској улици бб и 9. маја приликом спасавања повређеног детета које се налазило на дрвету на висини од три метра у улици Шпанских бораца број 72.