НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ПОЛИЦАЈАЦ И ВАТРОГАСАЦ МЕСЕЦА

21. фебруар 2023.

Ивану Ђорђевићу, најбољем полицајцу и Душану Конићу, најбољем ватрогасцу, месечне награде ”Полицајац месеца” и ”Ватрогасац месеца” за јануар 2023. године уручио је секретар Скупштине општине Земун и председник Савета за безбедност Марко Јанковић.

Помоћнику командира у ПС Земун, Ивану Ђорђевићу награда је додељена са образложењем да је током месеца обављао послове помоћника командира у ПС Земун и својим радом, руковођењем и залагањем допринео унапређењу безбедност грађана на територији Градске општине Земун.

Ватрогасцу спасиоцу, запосленом у ВСБ Београд од 2019. године, Душану Конићу, награда је додељена као једном од најпоузданијих оперативаца у акцијама спасавања људских живота и материјалних добара за велико залагање, пожртвованост и професионализам у обављању дужности.

Током месеца учествовао је у више интервенција, међу којима је 13. јануара 2023. године, у улици Миће Радаковића број 14, када је учествовао у отварању стана и спасавања лица у бесвесном стању и 14. јануара 2023. године, приликом гашења пожара на возилу, паркираном у непосредној близини стамбеног објекта и других паркираних аутомобила.