НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ МАЛИ ФУДБАЛЕРИ

30. август 2022.

У оквиру ”Земун куп 2022”, који jе организован под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији ”Глас младих Земун”, првим пехарима и медаљама окитили су се малишани који су се такмичили у фудбалу три на три. Почев од 22. августа на теренима Основне школе ”Светозар Милетић” надигравало се скоро три стотине земунских малишана разврстаних у 44 екипе и шест категорија од 7 до 12 година.

Навијачи су у претходних недељу дана имали прилику да виде прегршт лепих потеза, голова, дриблинга и свега што фудбал чини ”најважнијом споредном ствари на свету”. Уживали су Земунци у дечијој игри, машти и спортском таленту. Једно је сигурно – Земун не треба да брине за своју спортску будућност.

Организатор се потрудио да деци обезбеди све услове за игру. Свако дете је добило диплому за учешће на турниру и освежење, а најбољима су председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и члан Већа Градске општине Земун Марко Раић поделили пехаре и медаље. Малишани су научили шта значи бити фер-плеј играч, како признати да си погрешио, како подржати другара из друге екипе када не иде.

Осмеси на дечијим лицима, родитељи и многобројни навијачи, песма, пиротехнички ефекти били су шлаг на торти целокупног турнира. Свако дете отишло је кући богатије за једно ново спортско искуство, и то је оно што покреће да у годинама које су пред нама овај турнир буде још бољи.