МУНЗИК ЗА ПАМЋЕЊЕ

25. јун 2022.

На Летњој сцени Гардош 24. jуна одржан је III Мунзик фестивал, у организацији Канцеларије за младе Градске општине Земун и агенције Mousai Art.

Перспективни и афирмисани бендови, из унутрашњости Србије и Београда, као и одлични технички услови и акустичан простор Летње сцене на отвореном привукли су велики број посетилаца, махом младих.

Мунзик фест отворила је својим наступом млада група Zoonoza из Деспотовца, која се представила материјалом са свог првог албума, на коме преовлађује модеран звук и ангажовани текстови.

После њих наступили су ветерани из Guybrush Treepwooda из Пожаревца, са чврстим звуком и ритмовима који су загрејали публику. Бенд ће ускоро објавити трећи албум.

Атмосфера на Гардошу експлодирала је с првим звуцима публици познатог репертоара групе ”Случај Хармс”, која за непуне три године рада већ ужива статус престоничке музичке атракције, а наступ на Гардошу је припрема за њену нову турнеју по Србији. Труба, хармоника и харизматична појава певача Данила Маринковића поклонике модерног звука, који је комбинација панка и регеа, није оставила равнодушнима.

Врхунац вечери био је наступ Orthodox Celts са добро познатим репертоаром традиционалне ирске музике, који је извела одлично расположена постава бенда. Њихово прво гостовање на Трећем Мунзик фестивалу у Земуну било је више него успешно и потрајало до дубоко у ноћ.

Једнодневни Мунзик фестивал у Земуну, који је одржан по трећи пут, пратила је беспрекорна организација, зналачка селекција актуелних музичких жанрова из Србије, лепо време и одлична атмосфера током целог концерта.

Све га то чини јединственом летњом музичком манифестацијом која се полако, али сигурно уписује у мапу незаобилазних културних догађаја, високих домета и стандарда.