”МОЈА МАМА, НАЈБОЉА МАМА”

07. март 2023.

 

У Галерији КЗМ Градске општине Земун уочи Дана жена председник ГО Земун Гаврило Ковачевић, начелница Управе Тијана Бакић и председник жирија за избор најбољих радова, познати илустратор Добросав Боб Живковић, уручили су пет награда најталентованијим предшколцима и десет основцима нижих разреда, који су учествовали у првом ликовном конкурсу ”Моја мама, најбоља мама”.

 

Отварајући свечаност и изложбу најлепших радова, Ковачевић је рекао: ”Изузетно нам је драго што смо покренули овај ликовни конкурс посвећен мамама – и жеља нам је да сваке године уочи празника жена и на овај начин изразимо захвалност свим мајкама, сестрама, бакама, онима које су свакако ослонац сваке породице и важан покретач друштва”.

 

Градска општина Земун је поводом Дана жена упутила позив предшколцима и ученицима до четвртог разреда основне школе да учествују у новом ликовном конкурсу ”Моја мама, најбоља мама”.

 

Одзив је био изванредан – велики број предшколаца из свих вртића Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”, као и ученика из 15 земунских основних школа доставили су 487 радова инспирисаних Даном жена, односно мајком као темом.

 

Селектор и председник жирија, дечији илустратор Добросав Боб Живковић имао је, како каже, ”никад тежи задатак да од јако добрих и квалитетних радова изабере 15 најбољих”.

 

Дипломе и пригодне поклоне као награду за уложени труд добили су предшколци  Михајло Дмијовић и Василија Марјановић из ”Петра Пана”, Ана Миловановић из ”Пчелице Маје”, Ленка Поповић из ”Милице” и Михаела Илић из ”Мале сирене”.

 

Награђени су и основци Бекир Бектеши из Школе за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”, Николина Ковачевић, Софија Бабић, Ана и Асја Свечак из ОШ ”Лазар Саватић”, Анастасиа Митровић и Ивана Кривокућа из ОШ ”Соња Маринковић”, Софија Вујовић из ОШ ”Мајка Југовића”, Неђмија Љатифовић из ОШ ”Сутјеска” и Марко Ђенадић из ОШ ”Сава Шумановић”.