МЛАДИ ЗЕМУНСКИ ПИЈАНИСТИ ОЧАРАЛИ КОЛАРАЦ

23. април 2023.

Када постоји повод, таленат и добра воља, онда успех не изостане. Могло се то видети по овацијама које су на концерту поводом 150-годишњице од рођења и 80 година од смрти великог руског композитора, пијанисте и диригента Сергеја Рахмањинова  22. априла добила четири земунска пијаниста Константин Ђоковић, Матија Матејић, Марко Стевић и Саша Опсеница, заједно са прослављеним Академским хором ”Лола” у Великој дворани Задужбине Илије Коларца.

 

Ученици Музичке школе ”Коста Манојловић” у класи професора Синише Радојчића извели су програм из богатог Рахмањиновог опуса. Публика је имала прилику да чује соло и дуо наступе, као и извођење пијанисте Марка Стевића са сопраном Мирјаном Стојановић.

 

У Светлој суботи наступ Академског хора ”Лола” испунио је сва очекивања расположене публике. Тебе појем, Благослови душе моја Господа, Слава Оцу, део је репертоара хора, који је за већ осам деценија рада представљен на више од три хиљаде концерата широм Европе и света. Хором већ пола деценије диригује маестро Милован Панчић.

Oрганизатор концерта је професор Синиша Радојчић.