”МИТРАЉЕТА” УГОСТИЛА НАСТАВНИКЕ И ЂАКЕ ИЗ ФРАНЦУСКЕ

23. фебруар 2024.

Ученици Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” са својим директором Игором Војновићем и ученицима и наставницима из Француске, који су им гости у оквиру ЕРАЗМУС+ пројекта ”Let’s live theLet’s Olympic dream together 2022 – 2024”, посетили су Стари двор у Београду.

 

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић  је гостима пожелео добродошлицу у Стари двор и истакао задовољство што деца из Француске могу да се упознају са Београдом, културом, историјом и свим стварима по којима су наш град и држава препознатљиви, те да му је велико задовољство уколико својим саветом и искуством боравак у нашој држави може да им учини лепшим.

 

Циљ овог пројекта је упознавање ученика са историјом и вредностима олимпијског покрета, олимпијским спортовима, као и сa традиционалним играма у партнерским земљама, а све у сусрет Олимпијским играма 2024. године у Паризу.



Током боравка у Београду, ученици су имали прилику да се опробају у различитим спортовима, а посетили су и знаменитости које красе наш град.



Захваљујући пројекту ЕРАЗМУС, ученици школе из Батајнице су током последњих годину дана боравили у Шпанији, Италији и Данској, упознајући не само спортове и традиционалне игре ових држава већ и њихову земљу, историју, знаменитости, културно и спортско наслеђе.