”МИНУТ ДО 12” ЗА ПРИМАОЦЕ МАТИЧНИХ ЋЕЛИЈА

13. октобар 2021.

Под покровитељством Градске општине Земун, Удружење пацијената ”Леука”, у сарадњи са Службом за трансфузиологију KБЦ Земун, организовало је акцију под називом ”Минут је до 12” у сврху  промоције и прикупљања крви, тромбоцита и матичних ћелија, у галерији Kанцеларије за младе ГО Земун, Kосовска 9.

 

Том приликом 13. октобра отворена је изложба ликовних радова Kатарине Станојловић, студенткиње графичког дизајна. Радови су настали у болничкој соби, тачније у изолационом блоку Клиничког центра, у време док је ауторка чекала на трансплантацију матичних ћелија. Посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу од 13. до 16. октобра од 8 до 15.30 часова, где ће, такође, моћи додатно да се информишу на тему добровољног давалаштва, матичним ћелијама и тромбоцитима.

 

С тим у вези, у суботу, 16. октобра, од 10 до 14 часова, на истој адреси (Ул. Косовска 9, Земун) доктори и техничари из Службе за трансфузиологију КБЦ ”Земун” радиће на прикупљању крви, упису у национални регистар матичних ћелија, као и на проширењу базе давалаца тромбоцита за КБЦ Земун.

 

У име организатора председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, помоћница директора за заједничке медицинске делатности КБЦ Земун прим.др сци.мед. Весна Либек и представница удружења ”Леука” Јелена Ивановић позвали су све грађане, а првенствено становнике Земуна да се одазову апелу: ”Ви можете да им спасете животе, а за њих је минут до 12”, јер тренутно је  велики број наших суграђана који су у преломној фази свог лечења.

 

.