МИНИСТАРСТВО ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ СУФИНАНСИРАЛО ЗЕМУНСКИ ОМЛАДИНСКИ ПРОЈЕКАТ

30. мај 2024.

Пројекат Градске општине Земун ”Кроз објектив успеха – обрада фотографије и видео записа” биће реализован у оквиру општинске Канцеларије за младе захваљујући Министарству туризма и омладине које је суфинансирало 1.300.000 динара у оквиру Програма и пројеката за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. 

 

На свечаности потписивања уговора у Палати правде, коју је приредила 29. маја в.д. помоћника министра туризма и омладине Ивана Антонијевић, присуствовали су члан Већа Градске општине Земун Ђорђе Дукић и шеф Одсека за локални економски развој и заштиту животне средине Градске општине Земун Жељко Кларић. 

 

Циљ овог пројекта је да се унапреди живот младих спровођењем омладинске политике на локалном нивоу. Пројекат је усмерен на развијање механизама који поспешују предузетништво и запосленост младих.

 

Други важан аспект пројекта је да омогући сет обука из области дигиталних медија. На тај начин ће корисници стећи нова знања и вештине које су тренутно изузетно актуелне и тражене на тржишту рада. Посебна пажња биће посвећена укључивању и обезбеђењу учешћа младих жена у пројектним активностима, али и осталих рањивих група.

 

На основу Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу Министарство туризма и омладине определило је средства од 92 милиона динара за суфинансирање пројеката које ће реализовати 39 градова и општина из свих делова Републике Србије.