МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ О САОБРАЋАЈУ

28. септембар 2022.

У организацији Заједница саобраћајних школа Републике Србије од 29. септембра до      1. октобра 2022. године биће одржан Међународни симпозијум ”Интердисциплинарност логистике и саобраћаја” у хотелу Путник ин.

 

На симпозијуму ће учествовати стручњаци из Србије и региона, који ће презентовати своје пројекте из области безбедности саобраћаја, заштите животне средине, превоза, дистрибуције и логистике, интермодалног транспорта, саобраћајног планирања, интелигентних транспортних система, технологије логистичких процеса, саобраћајне политике и образовних система. На сесијама ће бити речи и о реализацији наставе у саобраћајним школама – од размене добре праксе до организовање такмичења ученика подржаних из фондова Европске уније.

По речима Мирослава Мацуре, директора Саобраћајно-техничке школе Земун и председника Заједнице саобраћајних школа РС, циљеви симпозијума су: повезивање привреде и образовања, реформа образовног система, размена искустава и знања у подручју технике и технологије у саобраћају и логистици, као и размена искустава у подручју безбедности саобраћаја на путевима.

 

Свечано отварање је заказано за 29. септембар 2022. године са почетком у 12 часова.