МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА У ГАЛЕРИЈИ ”ИКАР” У ЗЕМУНУ

07. мај 2024.

 

У галерији Дома ваздухопловства ”Икар” у Земуну 9. маја у 19 часова биће отворена међународна изложба графика под називом ”Отисак ритма”. Ово је јединствена прилика да публика види радове 21 уметника из САД-а, Бугарске, Швајцарске, Белорусије и Словачке, по избору историчара уметности и кустоса земунске галерије ”Стара капетанија” Бранке Милутиновић.

 

Представљени академски уметници су снажних индивидуалности и сензибилитета, различитих генерација, поетских израза, са међународном излагачком репутацијом. Изложба приказује шири дијапазон графичких поступака и рукописа отиснутих са различитих матрица. Остварења на поставци су превасходно графике рађене у традиционалним техникама литографије, акватинте и суве игле, настале у прве две деценије  21. века. По садржају су засноване на различитим тематским приказима од фигурације до апстракције.

 

Радови преиспитују савремени графички језик који умногоме зависи од вештине умећа самих уметника и промишљања структуре визуелног идентитета графичке слике.

 

Изложени радови ће моћи да се виде до 21. маја.