МЕДАЉЕ ЗА ЗЕМУНЦЕ У АТЛЕТИЦИ

12. мај 2021.

Са међуокружног такмичења у атлетици, које је одржано 11. маја у Сремској Митровици, земунски основци су се вратили као победници у више дисциплина.

Олга Станковић освојила је 1. место у трци на 600 метара, злато у бацању кугле је припало Луки Томићу, а у трци на 300 метара најбржа је била Андреа Првановић.

Шампионска титула међуокружног такмичења за скок у даљ завршила је у рукама Јоване Милошевић. У истој дисциплини друго место је освојила Николина Новаковић, док је у категорији основаца виших разреда тријумфовала Љиљана Аничић.

У категорији дечака Дамјан Јелић се вратио у Земун са сребром у скоку увис.

Изванредни резултати остварени на међуокружном такмичењу квалификују земунске атлетичаре за републички ниво.

Уторак, 11. мај, био је добар дан и за женску екипу школе ”Мајка Југовића”, која је освојила прво место у општинском такмичењу у одбојци за основце виших разреда.

Боје Земуна на предстојећем градском такмичењу у одбојци за средњошколце браниће женска и мушка екипа Правно-биротехничке школе ”Димитрије Давидовић”.

Заслуге за организацију тимова земунских основних и средњих школа, као и основаца атлетичара, припадају Омладинском спортском савезу Земуна, док су надметања део пројекта Школски спорт који суфинансира Градска општина Земун.