МАТИНЕИ У ГАЛЕРИЈИ ЖИЧАНИХ ИНСТРУМЕНАТА

12. фебруар 2021.

После тромесечне паузе, поново је за посетиоце отворена Галерија жичаних инструмената у Гробљанској 9.

Програм чине драмски матинеи, те ће сезону отворити драмски уметник Радослав Рале Миленковић ”Читањем љубави”, поезије по ауторовом избору на Дан заљубљених, 14. фебруара у 17 часова.

Наредне недеље, 21. фебруара, такође у 17 часова Мариана Аранђеловић имаће свој стендап наступ ”Вече са њом”- вече спонтаног хумора из женског угла. Ово је ангажована интерактивна представа са општим местима искуства сваког од нас у извођењу глумице која је 26. августа 2011. године одиграла прву стендап комедију у Србији.

Фебруарски репертоар затвориће музичко – сценска представа Небојше Миловановића ”Stand Down”, која је имала више успешних извођења на свим домаћим и сценама ужег региона, овенчана и наградом 43. Међународног фестивала монодраме и пантомиме у Земуну, у категорији иновативни сценски израз, игра и визуелни идентитет.

Сценографија, музика и избор поетских текстова Шекспира, Бране Црнчевића, Љубомира Симовића, Милене Марковић, Вите Николића, Мике Антића и многих других је самог извођача, Небојше Миловановића, а представа се игра 28. фебруара у 17 часова.

Прве недеље марта, на репертоару сцене у Галерији је монодрама ”Улица Црвених вењера” према тексту Љиљане Браловић, режији Јована Љубеновића, а у извођењу Марије Масал. Занимљива исповест жене са села и њених релација са средином и окружењем проверена је комедиографска формула за добро расположење. Монодрама се даје у уобичајено време, 7. марта у 17 часова.

За ближе информације https://www.facebook.com/stringinstrumentgallery/