МАКЕТА НАСЕЉА ПЛАВИ ХОРИЗОНТ КРАСИ СВЕЧАНИ ХОЛ ОПШТИНЕ

17. децембар 2021.

У склопу пројекта ”Пројектни биро” који је од 16. новембра до 16. децембра реализовала старија група малишана из вртића ”Јаре и Маре” из земунског насеља Плави хоризонт, заједно са својим васпитачима и родитељима, настала је макета места у којем живе.

Излазећи у сусрет дечијим жељама да се дело њихових руку изложи и виде га и други, Градска општина Земун им је испунила задовољство да макета украси свечани хол здања на Магистратском тргу број 1.

Домаћини малим ствараоцима били су председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, помоћник председника општине Милан Милисављевић и секретар Скупштине ГО Земун и председник Савета за безбедност Марко Јанковић, који је деци поделио пригодно дизајниране заштитне маске.

У знак захвалности на срдачном дочеку и пријему, малишани су Мирославу Гајићу уручили кључ пријатељства.

Макета насеља Плави хоризонт коју су малишани из вртића ”Јаре и Маре” са својим васпитачима и родитељима вредно правили месец дана приказује месне знаменитости као што су црква Светог Атанасија Великог, колосек железничке пруге, вртић, спортски терен, маркет, улице, а њихове породице су се потрудиле да на праве локације и у најприкладнијој размери поставе своје куће. Учење и забава дали су резултат вредан изложбе – малишани су, ипак, најпоноснији на бандере које и ноћу, баш као на макети, осветљавају насеље у којем живе.