МАДЛЕНИАНУМ – У СУСРЕТ ПРЕМИЈЕРАМА

15. април 2021.

Култура се, изгледа, ”понаша” противно природним законима и предмет озбиљне расправе може бити како јој успева да не само преживи, већ и процвета у најтежим условима. Ово посебно важи за Оперу и театар ”Мадленианум”, која не посустаје, него напротив, у 2021. години, поред балета ”Гранд хотел” премијерно изведеног 1. априла, припрема нови мјузикл ”Последњих пет година” и драму ”Да кренемо из почетка”, привлачећи престоничку публику у Земун као нови центар извођачких уметности.

Бродвејски бисер њујоршког композитора Џејсона Роберта Брауна из 2001, ”Последњих пет година”, у режији Роберта Бошковића, под управом Весне Шоуц и по кореографији Милице Церовић вредно увежбавају Бранислава Подрумац, Жарко Степанов, Мина Глигорић и Димитрије Костић Цинцар, а премијерно извођење најављено је за 15. мај, док ће прва реприза бити изведена сутрадан.

Андреа Ада Лазић поставиће комад Ерика Емануела Шмита ”Да кренемо из почетка” за премијеру која се планира већ у јуну на Великој сцени ”Мадленианума”. Тема драме је вечно преиспитивање одлука, да ли су неминовне, предодређене, или постоји простор слободе.