ЛОКАЦИЈСКИ УСЛОВИ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ СТАНИЦУ У БАТАЈНИЦИ

21. јул 2023.

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Града Београда издао је локацијске услове за изградњу нове Здравствене станице, у улици Јована Бранковића 1 у Батајници.

 

Следећи корак је добијање грађевинске дозволе, затим следи избор извођача и почетак радова.

 

Инцијативу за изградњу нове Здравствене станице у Батајници покренула је Градска општина Земун, и у сарадњи са Владом Републике Србије, Министарством за јавна улагања и Министарством здравља овај пројекат од изузетне важности за функционисање система примарне здравствене заштите на територији Земуна биће реализован.

 

Нови објекат од приближно четири хиљаде квадрата биће на два спрата, а градиће се и пратећа инфраструктура, трафостаницa, надстрешница над паркингом, интерне саобраћајнице и стазе.

 

У приземљу објекта предвиђена је апотека, служба хитне помоћи, лабораторија, општа медицина – за здравствено збрињавање деце предшколског узраста, палијативна нега и техничке просторије. На првом спрату биће општа медицина за одрасле, школску децу и радиће се рендгенски и ултразвучни прегледи.

 

Житељима Батајнице на другом спрату новог медицинског објекта на располагању ће бити ординације интерне медицине, физикалне медицине и терапије, гинекологија, ОРЛ служба, офталмолози и стоматолози, чиме ће, осим опште здравствене неге, бити омогућене и специјалистичке услуге.

 

Изградњом нове здравствене станице грађани Батајнице и околних насеља добиће адекватну здравствену заштиту, а у складу са потребама све већег броја становника.