”КУЛТУРА ЈЕ ПОБЕДНИК” – ДАНИ БЕОГРАДА 2021

15. април 2021.

Овогодишња традиционална манифестација ”Дани Београда 2021” одржаће се на више локација у главном граду од 16 до 19. априла под слоганом ”Култура је победник”.

С намером да представе најатрактивније садржаје које Београд нуди, организатори су се потрудили да манифестација и тематски и просторно покрије све градске општине. Своје место Земун је добио у програму ”Поздрав из Београда: Београд на разгледницама” на којима су приказани делови атрактивних урбаних целина, догађаји и људи из 19. и 20. века.

Архитекта Раде Мрљеш из Завода за заштиту споменика културе града Београда показаће  заинтересованим грађанима Земунску тврђаву и Миленијумску кулу, а организована шетња је планирана за 17. април у 17 часова.

Током четири дана манифестације, која се ове године организује у спомен на два посебно значајна историјска догађаја из историје Београда: 16. април 878. године, када се први пут у историјским документима помиње словенско име српске престонице, и 19. април 1867, када су турске власти симболичном предајом кључева града озваничиле да је Београд поново српски град, организоваће се велики број музејских посета, обилазака важних топонима, концерата, радионица и представа за децу.

Детаљније информације о програмима манифестације, као и пријављивању су на линку

https://danibeograda.rs/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC-2021/