КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ У АКЦИЈИ УРЕЂЕЊА ПАРКИЋА У ЗЕМУН ПОЉУ

29. јул 2013.

У организацији Канцеларије за младе градске општине Земун, 24. јула 2013. године спроведена је акција чишћења запуштеног паркића у самом центру Земун поља. У акцији су учествовали одборници Скупштине општине Земун, представници еколошке невладине организације „Таурунум“, грађани и васпитачи са малишанима из вртића „Бубамара“ и запослени на пословима заштите животне средине у општини Земун.

„Ово је само једна у низу акција које су покренули представници Канцеларије за младе којом желимо да поручимо нашим суграђанима да буду вреднији и пажљивији, да нам игралишта и дворишта буду уређенији и чисти како би нам деца и млади расли у здравој животној средини“, истакао је Драган Протић, координатор Канцеларије за младе градске општине Земун.

У преподневним часовима очишћена је зелена површина, покошена трава, рестауриране старе клупе и заварени парковски реквизити. Учесници акције упутили су апел свим суграђанима да се заједнички активно боримо да очувамо ове просторе, а самим тим и здравије окружење.

Пролазници нису крили задовољство што ће место којим свакодневно пролазе бити коначно уређено, уз обећање да ће га убудуће боље чувати.

„Свака вам част што сте се сетили да урадите оно што ми који овуда пролазимо сваки дан приметимо, али никако да се латимо посла и уредимо свој паркић. Користимо га и ми старији и деца и утолико је важније да буде безбедан и уређен“-оценила је акцију Слободанка Ковачевић, пензионерка из Земун поља.

Посебну подршку акцији су дали најмлађи који су у оквиру организоване ликовне радионице нацртали оно што желе и осећају са јасном поруком „ Не уништавајте парк нашег детињства“.

За допринос колектива вртића „Бубамара“ овој важној акцији Туристичка организација Земун даривала је неколико сетова улазница за представе током „Лета на Гардошу“.

naslovna parkic u zemun polju

 

DSCF8483

 

BALI

 

P1030547

 

DSCF8425

 

DSCF8557