Канцеларија за младе учествовала у Данима европске баштине

01. октобар 2013.

Представници Канцеларије за младе ГО Земун , учестовали су у традиционалној манифестацији ”Дани европске баштине” коју сваке године, почев од 2002. године, организују Секретеријат за привреду Града Београда, Туристичка организација Београда и Секретеријат за културу Града Београда, као део европске манифестације Савета Европе и Европске комисије.

”Дани европске баштине”, одржани су од 23. до 26. септембра 2013.године. Овогодишња тема манифестације настојала је да истакне значај и потребу очувања  индустријског наслеђа.

Уорганизацији градске општине Земун приређен је јединствени програм где су сви заинтересовани имали прилику да се упознају са индустријским наслеђем Земуна.

Ученици Саобраћајно- техничке школе Земун посетили су земунске фабрике” Икарбус” и ”Инса- Телеоптик”. Младима је презентован историјат и рад ових значајних индустријских центара, док су ђаци основних школа посетили музеј и  упознали  се са радом  Добровољног ватрогасног друштва „Матица“.

Најмлађи Земунци и сви заинтересовани имали су прилику да у скупштинској сали ГО Земун присуствују видео- презентацији о ”Ливници Пантелић”.

У фоајеу ГО Земун , манифестација је завршена једнодневном изложбом најлепших радова насталих током манифестације на ликовној радионици у Галерији ”Стара капетанија”.

Одељење за друштвене делатности и привреду је настојало да кроз овако осмишљен програм истакне младима значај и потребу очувања индустријског наслеђа, као специфичног вида културног наслеђа и обогаћивање туристичке понуде у области индустријског туризма

 

P1040149_0

 

P1040176

 

P1040212_0