КАНЦЕЛАРИЈАДА

08. август 2013.

„ Канцеларијада ” представља тродневни сусрет Канцеларија  за младе целе Србије, представника министарства , националних и међународних донатора, као и представника амбасада и међународних институција. Циљ конференције је подстицање умрежавања, размене искустава и примера добре праксе кроз организацију различитих спортских, едукативних и забавних садржаја намењених младима.

Конференцију је, поздравивши све присутне, отворио Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства  за омладину и спорт, који је у свом обраћању истакао да је право задовољство бити део тима који је покренуо иницијативу и да ће максимално подржати рад асоцијације.

Резултат партнерства Министарства омладине и спорта и званично највећег омладинског фестивала „Guarana Lovefesta”  у Србији је успостављање рада Асоцијације канцеларија за младе.

Првог дана учесници су имали прилику да се упознају са радом ЕУ инфо зоне и  у неформалној атмосфери поразговарају о могућностима потенцијалне сарадње.

Дружење се наставило у оквиру организованих спортских, забавних и едукативних активности у фестивалским зонама, међу којима се посебно издвојило предавање и европска кампања за борбу против говора мржње на Интернету-„No Hate Speech zona”, којој се Србија међу првима прикључила и подржала.

Другог дана представљен је пример добре праксе рада Канцеларија за младе ( омладински клуб, инфо сервис, волонтерски сервис, локални омладински парламент, савет за младе).

 

BALI

 

BALI

 

20130802_105614