И АРХИВИРАЊЕ ПРЕДМЕТА ЈЕ ДИНАМИЧАН ПОСАО

14. септембар 2011.

Стручна пракса за петоро лица са средњом стручном спремом, која од 18. априла 2011. године Општина Земун организује у сарадњи са Националном службом за запошљавање завршава се средином октобра.  Међу њима је и Дарко Дамњановић, студент друге године Правног факултета.

„Рад у општинској архиви је динамичнији него што се то мисли. Захваљујући прекаљеним архиварима Милораду Драгићу и Славу Трајковском савладао сам све технике и поступке рада током примо-предаје и архивирања предмета“, каже нам Дарко, који своја прва радна искуства, као матурант Четрнаесте београдске гимназије стиче у општинској архиви.

Своје одушевљење што су током протеклих месеци имали радозналог и вредног практиканта не крију ни запослени у општинској архиви. Славе Трајковски са задовољством каже: „Уколико то буде потребно, Дарко ће од нас који радимо у архиви добити најбољу могућу препоруку. Његова интересовања у вези са стручном праксом умногоме превазилазе посао архивара. Сигуран сам да ће једнога дана постати врстан правник“.

Будући да се стручна пракса за лица са средњом школом завршава 19. октобра 2011. године, Дарко Дамњановић планира да настави студије, а затим и пронађе посао на коме ће моћи да покаже све оно што је научио током стручне праксе у Градској општини Земун.

 

DSCN1865