ИНКЛУЗИВНА РАДИОНИЦА У ЗЕМУН ПОЉУ

03. март 2014.

03.03.2014

 

У оквиру јавне акције ”Подржи инклузију-деца Земуна” 2. марта 2014. године у новим просторијама МЗ Земун Поље одржана је ликовна радионица, а потом и спортски час који је водила Марија Зулић.

О дрво инклузије  деца са сметњама у развоју, њихови другари, предшколци, али и ђаци ОШ ”Илија Бирчанин” су окачили своје поруке.

И ова недеља је организована као део пројекта ”Јаче цивилно друштво-успешна социјална инклузија”  у којем Удружење ”Ево рука” учествује са 14 сродних удружења и организација.

Атмосфером у центру Земун Поља председница УГ ”Ево рука” Ана Кнежевић била је јако задовољна: ”Наши програми окупљају, садржајни су и популарни, јер су квалитетно осмишљени. Свим акцијама које предузимамо, скрећемо пажњу друштва на проблеме, посебно најмлађих и њихових породица, са циљем да ојачамо своје окружење у прихватању различитости”, каже Кнежевићева.

Јавној акцији се са најмлађим члановима своје породице придружио члан Већа општине Земун Владимир Костић, на најбољи начин демонстрирајући и своје мишљење и свој став: ”Од малих ногу се деца морају навикавати и прилагођавати на све разлике. Трудимо се да нашу средину максимално отворимо у свим сегментима за прихватање другојачијости”, истакао је Костић.

naslovna-inkluzija

foto-1-inkluzija

foto-2-inkluzija