ИЗУЗЕТНИ УСПЕСИ ЗЕМУНАЦА

21. мај 2021.

На минулим градским, међуокружним и републичким такмичењима ученици земунских основних и средњих школа остварили су изузетне успехе.

Најуспешнији земунски такмичар је државни шампион у бацању кугле Душан Безбрадица из ОШ ”Михајло Пупин”. Златну медаљу и шампионске титуле донеле су у свој родни град и Андреа Првановић и Лука Томић, у трци на 300 метара и бацању кугле, обоје ученици ОШ ”Соња Маринковић”.

Сребрну медаљу у скоку увис освојила је и Стела Ћук, ученица ОШ ”Светозар Милетић” на републичком атлетском првенству.

Вицешампионка Србије у скоку у даљ је и Љиљана Аничић из ОШ ”Горња варош”, док је бронзу у трци на 600 метара освојила Олга Станковић из ОШ ”Михајло Пупин”.

Земунци су се изборили за медаље и у тимским спортовима: првакиње Београда у одбојци, девојчице из ОШ ”Мајка Југовића” стигле су до сребра у међуокружном рангу тамичења, a друго место у Београду у кошарци освојиле су ученице из ОШ ”Михајло Пупин”.

Омладински спортски савез Земуна је кроз пројекат ”Школски спорт” који суфинансира Градска општина Земун ове сезоне успео да за спортска такмичења анимира школе, које су се одазвале у свим спортовима и на такмичењима с изузетним успехом одбраниле боје Земуна.