ИЗЛОЖБА У ЧАСТ ЈУБИЛЕЈА КМКЗ И ТД ”ЗЕМУН”

19. април 2022.

Поводом три деценије од оснивања Клуба матичне културе Земуна и 55 година Туристичког друштва ”Земун” у галерији ”Икар” Дома ваздухопловства 21.априла у 19 часова ће бити отворена изложба слика ”Колори 22” Јелене Бибић и Милана Игњатовића.

Мотиве Земуна, градских улица и кутака, налик романтичним разгледницама академске сликарке Јелене Бибић и графике дугогодишњег ликовног педагога Милана Игњатовића пригодан су избор за јубилеје угледних земунских удружења која окупљају бројно чланство и сараднике у заједничкој мисији очувања традиције, културе и духа вароши земунске.

Под слоганом ”Бити Земунац није ствар крштенице, него стање духа” КМКЗ од 1992. године до данас година шири дух толеранције и ”цивилизацијски препознатљив, сасвим посебан и аутентичан дух земунске вароши”.

ТД ”Земун” пак то чини од 1967. године, истичући све туристичке, културне и природне адуте Земуна и умрежавајући их у мапу чаробних путовања, осмишљених како за Земунце, тако и за све оне који у ову варош сврате да би наставили да јој се враћају.